Oferta

Polycheck® X-atopowy-30

Panel X-atopowy-30 oznacza stężenie przeciwciał E (IgE) w surowicy krwi wobec 30 alergenów wziewnych i pokarmowych, m.in. mleka, jaja kurzego, orzecha, poszczególnych owoców, warzyw, pyłków drzew i traw, grzybów i roztoczy, naskórków psa i kota.

W jego składzie znajduje się marker CCD*, który pomaga w wykryciu wyników fałszywie dodatnich. Panel ma charakter przesiewowy, obejmując bardzo szeroki zakres alergenów, w tym rozbicie mleka na najbardziej alergizujące białka.

*CCD to determinanty węglowodanowe, które mogą inicjować wytwarzanie przeciwciał E (IgE). Same nie mają znaczenia klinicznego, jednak występują w wielu alergenach: jadach pszczoły, osy, pyłkach traw czy lateksie, i mogą być odpowiedzialne za dodatnie wyniki dla tych alergenów.

Skład testu:

  1. Mleko krowie
  2. Bos d 4, α-laktoalbumina
  3. Bos d 5, β-laktoglobulina
  4. Bos d 8, Kazeina
  5. Białko jaja kurzego
  6. Żółtko jaja kurzego
  7. Dorsz
  8. Orzech ziemny
  9. Kakao
  10. Soja
  11. Jabłko
  12. Marchew
  13. Pomidor
  14. Mąka–mix1
  15. Kurczak
  16. Owoce cytrusowe–mix2
  17. Ryż
  18. Pyłki 6 traw–mix3
  19. Pyłek żyta
  20. Naskórek psa
  21. Naskórek kota
  22. Cladosporium herbarum
  23. Alternaria alternata
  24. Aspergillus fumigatus
  25. D. pteronyssinus
  26. D. farinae
  27. Pyłek leszczyny
  28. Pyłek brzozy
  29. Pyłek bylicy
  30. CCD

 

Mix:

1mąka ze zbóż, które zawierają gluten: pszenica, żyto, jęczmień, owies;

2cytryna, limonka, pomarańcza, mandarynka;

3tymotka łąkowa, kłosówka, kupkówka pospolita, rajgras angielski, wiechlina łąkowa, kostrzewa łąkowa.

Informacja o polityce przetwarzania danych osobowych

W celu dostarczania naszych usług wykorzystujemy pliki cookies. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies, opcjach wypisu oraz Twoich preferencjach kliknij tutaj. Korzystanie z naszego serwisu internetowego traktowane jest jako zgoda na politykę przetwarzania danych osobowych.